Smak – jasne. Barwa i piana – bez dwóch zdań. Ale w piwie rzemieślniczym, poza samą zawartością, liczy się też jej opakowanie, z jak najbardziej odjechaną etykietą na czele.
"Piwo jest jak hip-hop" powiedział Jimmy Carbone, prowadzący podcast Beer Sessions Radio. - Musisz wchodzić w kolaboracje, musisz zadbać o gościa specjalnego. Jeśli chcesz wypłynąć, jeśli chcesz przykuć uwagę, powinieneś zaprzyjaźnić się z właściwymi ludźmi, zaprosić ich do swojego browaru, spędzić z nimi trochę czasu, zrobić kilka zdjęć, opowiedzieć o wszystkim swoim klientom... Sprawisz tym, że ludzie zaczną ekscytować się tym, co robisz.
Jeśli amerykański sen istnieje, to historia Other Half jest jego ucieleśnieniem. W ciągu zaledwie kilku lat maleńki browar z nowojorskiego Brooklynu stał się punktem odniesienia dla browarów rzemieślniczych z całego świata.
Przed Wami najbardziej ekscytująca część naszego piwnego poradnika - degustacja!
Skoro już wiemy, po co przelewać piwo do szkła, czas przyjrzeć się jego rodzajom!
Przelewać, czy nie przelewać? Ten dylemat towarzyszy nam od zawsze, ale dziś postanowiliśmy się z nim zmierzyć i znaleźć rozwiązanie.