Jopejskie



Browar Stu Mostów: Jopejskie Coffee & Dates
Nowa odsłona piwa jopejskiego z 2024 roku, leżakowana w beczkach po Bourbonie. Bardzo gęste i złożone, z dodatkiem daktyli i ziaren kawy Arara Brazil. Daktyle wzmacniają nuty suszonych owoców, a kawa wprowadza przyjemną paloność i balans.





Powrót legendy
Najnowsza wersja piwa Jopejskiego — warka uwarzona w 2024 roku. Od tamtej pory dojrzewa w beczkach po bourbonie. To prawdopodobnie najbardziej nietuzinkowe piwo, jakie warzymy. Bardzo wysoki ekstrakt początkowy, będący wynikiem użycia dużej ilości słodu oraz długiego gotowania, w połączeniu ze skomplikowaną fermentacją prowadzoną naszymi drożdżami, sprawia, że nasza wersja piwa Jopejskiego jest gęsta, aromatyczna i wielowymiarowa. Jopejskie zawiera dodatek daktyli oraz ziaren kawy odmiany Arara Braz. Daktyle podbijają syropowe nuty i wprowadzają posmaki suszonych, słodkich owoców, natomiast kawa doskonale balansuje całość, nadając piwu paloność i wyraźne nuty kawow.



